Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9505
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 247
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9505
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlej nalewkę i wymieszaj. Białka ubij z solą, dodaj do masy i ponownie wymieszaj. Czekoladę zetrzyj na tarce i dodaj do ciasta.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę ciasta i posyp połową malin. W ten sam sposób utwórz drugą warstwę. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Wyjmij i ostudź.
W małym garnuszku rozpuść margarynę z mlekiem, kakao i cukrem pudrem. Podgrzewaj kilka minut, mieszając.
Polej ciasto chłodną polewą. Udekoruj je jeżynami i malinami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV