Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 54
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 108
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 40
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 33
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 54
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 108
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 40
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 33
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlej nalewkę i wymieszaj. Białka ubij z solą, dodaj do masy i ponownie wymieszaj. Czekoladę zetrzyj na tarce i dodaj do ciasta.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę ciasta i posyp połową malin. W ten sam sposób utwórz drugą warstwę. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Wyjmij i ostudź.
W małym garnuszku rozpuść margarynę z mlekiem, kakao i cukrem pudrem. Podgrzewaj kilka minut, mieszając.
Polej ciasto chłodną polewą. Udekoruj je jeżynami i malinami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV