Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1263
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1284
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 220
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1263
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1284
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 220
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlej nalewkę i wymieszaj. Białka ubij z solą, dodaj do masy i ponownie wymieszaj. Czekoladę zetrzyj na tarce i dodaj do ciasta.
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę ciasta i posyp połową malin. W ten sam sposób utwórz drugą warstwę. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Wyjmij i ostudź.
W małym garnuszku rozpuść margarynę z mlekiem, kakao i cukrem pudrem. Podgrzewaj kilka minut, mieszając.
Polej ciasto chłodną polewą. Udekoruj je jeżynami i malinami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV