Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodziutkie, pyszniutkie ciasto. Mozna przechowywac przez dlugi czas w lodowce, przed podaniem podgrzewamy w mikrofalowce, dodajemy kulke lodow waniliowych i bita smietane...Pysznosci!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115979
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7905
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1427
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1261
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115979
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7905
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2985
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1427
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1261
Składniki
500 g ciemnej czekolady i 500 g masla rozpuszczamy na parze.
Pozostale 450g czekolady i 210 g masla rowniez rozpuszczamy na parze, ale z dodatkiem miodu. To bedzie nasza polewa do ciasta.
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczona czekolade z maslem(ale bez miodu!!!).Szybko ucieramy, gdy powstanie jednolita masa dodajemy make.Ucieramy okolo 5 minut.
Przygotowujemy okragla blache, na jej spod dajemy papier do pieczenia, smarujemy maslem lub spryskujemy oliwa.Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40 min.
Gdy ciasto wystygnie polewamy je nasza polewa, odstawiamy zeby polewa zastygla. Ciasto podajemy podgrzane, najlepiej z bita smietana i lodami :)))