Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowe z chili"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Posiekaną na drobno czekoladę wsypujemy do rondelka. Dodajemy cukier i margarynę. Stale mieszając ogrzewamy w kąpieli wodnej, aż wszystkie się połączą i powstanie gładki krem.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, chili i kakao. Dodajemy jajko, żółtko i mleko, a następnie krem czekoladowy.
Tortownicę o średnicy 24 cm natłuszczamy i obsypujemy grubym cukrem. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy 45 minut w piekarniku o temp. 160°C.
Truskawki kroimy w plastry. Ubijamy na sztywno śmietanę (tuż przed końcem ubijania dodajemy cukier). Kiedy korpus wystygnie, kroimy go na 12 części. Każdą część przecinamy w poprzek, napełniamy bitą śmietaną i truskawkami.Źródło: Rewia