Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2517
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1661
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 612
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3783
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2517
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1661
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 612
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3783
Składniki
Gruszki umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki, lekko je ponacinaj z wierzchu. Masło utrzyj na puch razem z cukrem oraz cukrem waniliowym.
Kolejno dodawaj po jednym jajku (jajka powinny mieć temperaturę pokojową, aby masa się nie zwarzyła), po każdym dokładnie miksuj. Zmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj do ucieranej masy.
Tortownicę obficie posmaruj masłem (ew. wysyp bułką tartą). Wylej ciasto. Na wierzchu ułóż gruszki nacięciami ku górze. Lekko wciśnij je w masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC i piecz ok. 60 min.
Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia. Następnie wyjmij je z formy i posyp z wierzchu odrobiną cynamonu. Deser będzie smakował wyśmienicie podany z bitą śmietaną udekorowaną brązowym cukrem.Źródło: Naj