Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2711
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2711
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Składniki
Gruszki umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki, lekko je ponacinaj z wierzchu. Masło utrzyj na puch razem z cukrem oraz cukrem waniliowym.
Kolejno dodawaj po jednym jajku (jajka powinny mieć temperaturę pokojową, aby masa się nie zwarzyła), po każdym dokładnie miksuj. Zmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj do ucieranej masy.
Tortownicę obficie posmaruj masłem (ew. wysyp bułką tartą). Wylej ciasto. Na wierzchu ułóż gruszki nacięciami ku górze. Lekko wciśnij je w masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC i piecz ok. 60 min.
Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia. Następnie wyjmij je z formy i posyp z wierzchu odrobiną cynamonu. Deser będzie smakował wyśmienicie podany z bitą śmietaną udekorowaną brązowym cukrem.Źródło: Naj