Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto kakaowe z brzoskwinią"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1785
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 399
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1785
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 353
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodając żółtka i całe jajka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i szczyptę soli.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy, powierzchnię wygładzamy. Z umytych brzoskwiń wyjmujemy pestki, miąższ kroimy na kawałki, które lekko wciskamy w ciasto. Na 30 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160oC.
Z białek i cukru kryształu ubijamy pianę. Gdy jest półsztywna, wsypujemy cukier puder i ubijamy tak długo, aż piana będzie lśniąca i tak sztywna, że można ją kroić nożem.
Podpieczone ciasto pokrywamy równomiernie pianą. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i dopiekamy jeszcze około 20 minut.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 0,90 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 235 kcal , Białko: 18,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 94 gŹródło: Rewia