Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto kakaowe z brzoskwinią"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodając żółtka i całe jajka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i szczyptę soli.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy, powierzchnię wygładzamy. Z umytych brzoskwiń wyjmujemy pestki, miąższ kroimy na kawałki, które lekko wciskamy w ciasto. Na 30 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160oC.
Z białek i cukru kryształu ubijamy pianę. Gdy jest półsztywna, wsypujemy cukier puder i ubijamy tak długo, aż piana będzie lśniąca i tak sztywna, że można ją kroić nożem.
Podpieczone ciasto pokrywamy równomiernie pianą. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i dopiekamy jeszcze około 20 minut.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 0,90 zł
Wartość odżywcza 1 porcji: 235 kcal , Białko: 18,7 g, Tłuszcz: 17 g, Węglowodany: 94 gŹródło: Rewia