Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowe"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 149
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem. Wlej żółtka oraz 2 łyżki zimnej wody. Wsyp obie mąki, proszek, wymieszaj. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, wyjmij z formy.
Krem: masę krówkową zmiksuj z margaryną. Posmaruj ciasto. Herbatniki namocz w rumie, ułóż na cieście.
Stop polewy. Jeszcze lekko ciepłą polej ciasto. Posyp posiekanymi orzechami.
Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi
Porcje: 25. : 100 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 380.Źródło: Bella Relaks