Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5804
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1442
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5804
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem. Wlej żółtka oraz 2 łyżki zimnej wody. Wsyp obie mąki, proszek, wymieszaj. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, wyjmij z formy.
Krem: masę krówkową zmiksuj z margaryną. Posmaruj ciasto. Herbatniki namocz w rumie, ułóż na cieście.
Stop polewy. Jeszcze lekko ciepłą polej ciasto. Posyp posiekanymi orzechami.
Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi
Porcje: 25. : 100 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 380.Źródło: Bella Relaks