Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowe"
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15060
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2162
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15060
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2162
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8850
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem. Wlej żółtka oraz 2 łyżki zimnej wody. Wsyp obie mąki, proszek, wymieszaj. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, wyjmij z formy.
Krem: masę krówkową zmiksuj z margaryną. Posmaruj ciasto. Herbatniki namocz w rumie, ułóż na cieście.
Stop polewy. Jeszcze lekko ciepłą polej ciasto. Posyp posiekanymi orzechami.
Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi
Porcje: 25. : 100 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 380.Źródło: Bella Relaks