Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowe"
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 301
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 62
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 301
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem. Wlej żółtka oraz 2 łyżki zimnej wody. Wsyp obie mąki, proszek, wymieszaj. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, wyjmij z formy.
Krem: masę krówkową zmiksuj z margaryną. Posmaruj ciasto. Herbatniki namocz w rumie, ułóż na cieście.
Stop polewy. Jeszcze lekko ciepłą polej ciasto. Posyp posiekanymi orzechami.
Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi
Porcje: 25. : 100 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 380.Źródło: Bella Relaks