Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowo-śmietankowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12386
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13281
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5633
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12386
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13281
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5633
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę tortową i ziemniaczaną, wsyp proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz około 15 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami do śmietany na gęstą masę. Na biszkopcie rozsmaruj równą warstwę masy kajmakowej. Na niej rozsmaruj warstwę śmietanową. Kostki białej i mlecznej czekolady zetrzyj na tarce o małych oczkach wprost na ciasto. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie