Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 352
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 352
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Marchewę umyć, obrać, posiekać za pomocą blendera. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać olej, miksować aż składniki dokładnie się polączą. Dodać mąkę przesianą z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz szczyptę soli i sok wyciśnięty z cytryny. Całość dokładnie wymieszać, połączyć z marchewką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 st C.