Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne ciasto z marchewkami, orzechami oraz cukrem pudrem
Miska, łyżka, blacha, mikser, papier do pieczenia, taras, deska, nóż, sitko
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2998
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2998
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
1. Wsyp do naczynia: *200g mąki pszennej białej lub pełnoziarnistej, *szczypta soli, *łyżeczka cynamonu (jeśli lubisz, to troszkę więcej), *łyżeczka proszku do pieczenia , *łyżeczka sody oczyszczonej.
2. Wlać do miski 3/4 szklanki oleju, Wsypać Pół szklanki ksylitolu lub cukru białego/trzcinowego *mieszać mikserem na najwyższych obrotach* Pokolei dodawać 3 jajka
3. Dodać mąkę z dodatkami i miksować dalej
4. Dodać 250-300g tartej marchewki (grube oczka) oraz 50gram siekanych orzechów włoskich. Delikatnie mieszać łyżką.
5. Przełożyć ciasto do formy i piec około 60min w 180-210°C. 6. Wyłączyć piekarnik oraz zostawić uchylone drzwiczki piekarnika.
7. Po ostygnięciu, posypać cukrem pudrem