Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i wilgotne ciasto z marchewkami, orzechami oraz cukrem pudrem
Miska, łyżka, blacha, mikser, papier do pieczenia, taras, deska, nóż, sitko
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11709
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12326
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3061
Składniki
1. Wsyp do naczynia: *200g mąki pszennej białej lub pełnoziarnistej, *szczypta soli, *łyżeczka cynamonu (jeśli lubisz, to troszkę więcej), *łyżeczka proszku do pieczenia , *łyżeczka sody oczyszczonej.
2. Wlać do miski 3/4 szklanki oleju, Wsypać Pół szklanki ksylitolu lub cukru białego/trzcinowego *mieszać mikserem na najwyższych obrotach* Pokolei dodawać 3 jajka
3. Dodać mąkę z dodatkami i miksować dalej
4. Dodać 250-300g tartej marchewki (grube oczka) oraz 50gram siekanych orzechów włoskich. Delikatnie mieszać łyżką.
5. Przełożyć ciasto do formy i piec około 60min w 180-210°C. 6. Wyłączyć piekarnik oraz zostawić uchylone drzwiczki piekarnika.
7. Po ostygnięciu, posypać cukrem pudrem