Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z agrestem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i margarynę, zagnieć. Ciasto podziel na pół. Ułóż w dwóch blaszkach. Białka ubij z cukrem, podziel na pół. Pianami posmaruj ciasta, posyp migdałami. Ciasta piecz 30-40 min w 180°C. Ostudź. Galaretki rozpuść w 4 szklankach wody. Ostudź. Oczyszczony agrest ułóż na jednym cieście, zalej tężejącą galaretką. Odstaw, by zastygła.
Żelatynę rozpuść w pół szklanki przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj ostudzoną żelatynę, zmiksuj. Rozsmaruj na jednym cieście, przykryj drugim, lekko dociśnij. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie