Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z agrestem"
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2409
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 253
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 237
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2409
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 253
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 237
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i margarynę, zagnieć. Ciasto podziel na pół. Ułóż w dwóch blaszkach. Białka ubij z cukrem, podziel na pół. Pianami posmaruj ciasta, posyp migdałami. Ciasta piecz 30-40 min w 180°C. Ostudź. Galaretki rozpuść w 4 szklankach wody. Ostudź. Oczyszczony agrest ułóż na jednym cieście, zalej tężejącą galaretką. Odstaw, by zastygła.
Żelatynę rozpuść w pół szklanki przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj ostudzoną żelatynę, zmiksuj. Rozsmaruj na jednym cieście, przykryj drugim, lekko dociśnij. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie