Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto migdałowe z agrestem"
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 127
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 490
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 236
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 127
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 490
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 236
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto: mąkę przesiej, dodaj żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i margarynę, zagnieć. Ciasto podziel na pół. Ułóż w dwóch blaszkach. Białka ubij z cukrem, podziel na pół. Pianami posmaruj ciasta, posyp migdałami. Ciasta piecz 30-40 min w 180°C. Ostudź. Galaretki rozpuść w 4 szklankach wody. Ostudź. Oczyszczony agrest ułóż na jednym cieście, zalej tężejącą galaretką. Odstaw, by zastygła.
Żelatynę rozpuść w pół szklanki przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj ostudzoną żelatynę, zmiksuj. Rozsmaruj na jednym cieście, przykryj drugim, lekko dociśnij. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie