Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z warstwą kajmaku"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25907
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3161
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25907
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3161
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Puszkę z mlekiem skondensowanym gotuj w wodzie 2-3 godz. Kajmak ostudź. Mąkę i sodę przesiej, posiekaj z pokrojonym masłem. Dodaj cukier, miód i jajka, zagnieć gładkie ciasto. Podziel na 3 części. Rozwałkuj.
Masa: masło i miód stop. Dodaj posiekane orzechy i cukier, połącz. Ostudź. Rozsmaruj na jednym placku. Placki piecz w blaszce 25x38 cm, ok. 10 min w temp. 175°C. Ostudź.
Krem: mleko zagotuj. Wsyp kaszę, ugotuj, mieszając. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem, dodając kaszę mannę i olejek waniliowy.
Na jednym placku rozsmaruj krem, przykryj drugim plackiem. Posmaruj kajmakiem. Ułóż placek z masą orzechową. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie