Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z warstwą kajmaku"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 841
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 841
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 93
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Puszkę z mlekiem skondensowanym gotuj w wodzie 2-3 godz. Kajmak ostudź. Mąkę i sodę przesiej, posiekaj z pokrojonym masłem. Dodaj cukier, miód i jajka, zagnieć gładkie ciasto. Podziel na 3 części. Rozwałkuj.
Masa: masło i miód stop. Dodaj posiekane orzechy i cukier, połącz. Ostudź. Rozsmaruj na jednym placku. Placki piecz w blaszce 25x38 cm, ok. 10 min w temp. 175°C. Ostudź.
Krem: mleko zagotuj. Wsyp kaszę, ugotuj, mieszając. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem, dodając kaszę mannę i olejek waniliowy.
Na jednym placku rozsmaruj krem, przykryj drugim plackiem. Posmaruj kajmakiem. Ułóż placek z masą orzechową. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie