Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z warstwą kajmaku"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8453
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2197
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1567
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8453
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2197
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1567
Składniki
Puszkę z mlekiem skondensowanym gotuj w wodzie 2-3 godz. Kajmak ostudź. Mąkę i sodę przesiej, posiekaj z pokrojonym masłem. Dodaj cukier, miód i jajka, zagnieć gładkie ciasto. Podziel na 3 części. Rozwałkuj.
Masa: masło i miód stop. Dodaj posiekane orzechy i cukier, połącz. Ostudź. Rozsmaruj na jednym placku. Placki piecz w blaszce 25x38 cm, ok. 10 min w temp. 175°C. Ostudź.
Krem: mleko zagotuj. Wsyp kaszę, ugotuj, mieszając. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem, dodając kaszę mannę i olejek waniliowy.
Na jednym placku rozsmaruj krem, przykryj drugim plackiem. Posmaruj kajmakiem. Ułóż placek z masą orzechową. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie