Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto murzynek z polewą czekoladową"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 480
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 480
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Polewa: margarynę stop. Dodaj cukier, mleko i kakao, podgrzewaj, stale mieszając (ale nie gotuj), aż cukier się rozpuści. Pół szklanki masy odłóż do polania murzynka.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp kakao, wymieszaj. Żółtka połącz z mą czną mieszanką. Wlej ostudzoną masę kakaową, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlej do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C, piecz ok. 50 minut. Piekarnik wyłącz, po 10 minutach wyjmij ciasto. Wierzch i boki posmaruj odłożoną polewą kakaową. Posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie