Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto murzynek z polewą czekoladową"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
Polewa: margarynę stop. Dodaj cukier, mleko i kakao, podgrzewaj, stale mieszając (ale nie gotuj), aż cukier się rozpuści. Pół szklanki masy odłóż do polania murzynka.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp kakao, wymieszaj. Żółtka połącz z mą czną mieszanką. Wlej ostudzoną masę kakaową, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlej do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C, piecz ok. 50 minut. Piekarnik wyłącz, po 10 minutach wyjmij ciasto. Wierzch i boki posmaruj odłożoną polewą kakaową. Posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie