Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto murzynek z polewą czekoladową"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 65
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 334
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1627
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 65
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 334
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1627
Składniki
Polewa: margarynę stop. Dodaj cukier, mleko i kakao, podgrzewaj, stale mieszając (ale nie gotuj), aż cukier się rozpuści. Pół szklanki masy odłóż do polania murzynka.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp kakao, wymieszaj. Żółtka połącz z mą czną mieszanką. Wlej ostudzoną masę kakaową, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlej do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C, piecz ok. 50 minut. Piekarnik wyłącz, po 10 minutach wyjmij ciasto. Wierzch i boki posmaruj odłożoną polewą kakaową. Posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie