Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto na maślance"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2163
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2163
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj do niej jajka, dokładnie po każdym miksując.
Dołóż skórkę z cytryny oraz wlej sok cytrynowy. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej maślankę. Ciasto ucieraj mikserem jeszcze kilka minut, aż wszystkie dobrze się połączą. Pod koniec do ciasta wrzuć rodzynki. Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką i napełnij ciastem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez godzinę. Ciasto lekko przestudź w foremce, potem przełóż je na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj