Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto na maślance"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1422
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1562
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1422
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1441
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1562
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj do niej jajka, dokładnie po każdym miksując.
Dołóż skórkę z cytryny oraz wlej sok cytrynowy. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej maślankę. Ciasto ucieraj mikserem jeszcze kilka minut, aż wszystkie dobrze się połączą. Pod koniec do ciasta wrzuć rodzynki. Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką i napełnij ciastem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez godzinę. Ciasto lekko przestudź w foremce, potem przełóż je na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj