Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto na maślance"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1065
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4709
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1065
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4709
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj do niej jajka, dokładnie po każdym miksując.
Dołóż skórkę z cytryny oraz wlej sok cytrynowy. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej maślankę. Ciasto ucieraj mikserem jeszcze kilka minut, aż wszystkie dobrze się połączą. Pod koniec do ciasta wrzuć rodzynki. Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką i napełnij ciastem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez godzinę. Ciasto lekko przestudź w foremce, potem przełóż je na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia.Źródło: Naj