Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, o babcinym smaku ciasto i w dodatku bardzo proste. W mig znika z talerza :))) Nawet osobie o dwóch lewych rękach się uda:)))) Poprostu o zakalcu nie ma mowy!!!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
ciasto nocne. wieczorem do miski (nie mieszając) dajemy 5 dkg drożdży + 3 jajka + szczypta soli + 1/2 szkl. oleju + 1 szkl. cukru i 1 szkl. mleka, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na całą noc. na drugi dzień dodajemy 0,5 kg mąki, wylewamy ciasto na blachę i pozostawiamy do wyrośnięcia, kolejno dajemy na wierzch owoce w uznania /jabłka, borówki, truskawki - co kolwiek/ i wkładamy ciasto do zimnego piekarnika włączamy piekarnik /już z ciastem w środku/ na 180 stopni i pieczemy 1 godzinkę. na koniec mozna posypać ciasto cukrem pudrem. :))))))