Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, o babcinym smaku ciasto i w dodatku bardzo proste. W mig znika z talerza :))) Nawet osobie o dwóch lewych rękach się uda:)))) Poprostu o zakalcu nie ma mowy!!!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3692
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 428
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3692
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 428
Składniki
ciasto nocne. wieczorem do miski (nie mieszając) dajemy 5 dkg drożdży + 3 jajka + szczypta soli + 1/2 szkl. oleju + 1 szkl. cukru i 1 szkl. mleka, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na całą noc. na drugi dzień dodajemy 0,5 kg mąki, wylewamy ciasto na blachę i pozostawiamy do wyrośnięcia, kolejno dajemy na wierzch owoce w uznania /jabłka, borówki, truskawki - co kolwiek/ i wkładamy ciasto do zimnego piekarnika włączamy piekarnik /już z ciastem w środku/ na 180 stopni i pieczemy 1 godzinkę. na koniec mozna posypać ciasto cukrem pudrem. :))))))