Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto Panna Migotka"
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 250
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 173
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 149
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 250
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 173
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto:Wszystkie ciasta wkładamy do miski i łączymy. Przenosimy na stolnicę, zagniatamy na jednolite gładkie ciasto, które dzielimy na pięć części. Formujemy z nich pięć kwadratowych placków i każdy pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.
Krem: Obydwa rodzaje mąki, cukier i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń.
Tłuszcz miksujemy z zimnym budyniem. Placki przekładamy kremem, wierzch dekorujemy bitą śmietaną i galanterią cukierniczą.
Czas przygotowania 140 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia