Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto Panna Migotka"
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14265
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19407
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1762
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14265
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19407
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13116
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1762
Składniki
Ciasto:Wszystkie ciasta wkładamy do miski i łączymy. Przenosimy na stolnicę, zagniatamy na jednolite gładkie ciasto, które dzielimy na pięć części. Formujemy z nich pięć kwadratowych placków i każdy pieczemy około 30 minut w temperaturze 180oC.
Krem: Obydwa rodzaje mąki, cukier i cukier waniliowy mieszamy w szklance zimnego mleka. Wlewamy do reszty gotującego się mleka, gotujemy budyń.
Tłuszcz miksujemy z zimnym budyniem. Placki przekładamy kremem, wierzch dekorujemy bitą śmietaną i galanterią cukierniczą.
Czas przygotowania 140 minut. Cena jednej porcji około 1 złŹródło: Rewia