Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27135
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27135
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
<strong>Przepis według Andrzeja Polana:</strong>
Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad.
To będzie oznaka, że mąka została zaparzona odpowiednio. Do masy dodaj pojedynczo jajka, cały czas ucieraj. Masę szprycuj na pergamin. Olej rozgrzej i smaż okrągłe ciastka z dwóch stron.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj skórkę z cytryny, olej kujawski z bazylią. Ciastka rozetnij i nałóż porcje twarogu. Posyp owocami i cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco