Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
<strong>Przepis według Andrzeja Polana:</strong>
Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad.
To będzie oznaka, że mąka została zaparzona odpowiednio. Do masy dodaj pojedynczo jajka, cały czas ucieraj. Masę szprycuj na pergamin. Olej rozgrzej i smaż okrągłe ciastka z dwóch stron.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj skórkę z cytryny, olej kujawski z bazylią. Ciastka rozetnij i nałóż porcje twarogu. Posyp owocami i cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco