Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto pomarańczowe"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7858
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1055
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13617
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7858
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1055
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13617
Składniki
Małą okrągłą tortownicę wyłóż aluminiową folią. Ułóż biszkopty (jak najciaśniej).
Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu, lecz nie na mleku, ale na 3 szklankach soku pomarańczowego z cukrem (ilość w zależności od upodobań).
Lekko ostudź, polej biszkopty, równomiernie rozsmaruj. Odstaw w chłodne miejsce, by masa zastygła. Na wierzchu ułóż galaretki w cukrze (najlepiej w różnych kolorach).
Galaretkę pomarańczową przygotuj według instrukcji. Gdy zacznie tężeć, wlej na wierzch ciasta. Wstaw na noc do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł.
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie