Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ryżowe z jagodami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5599
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5599
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Jagody posyp cukrem (2 łyżki cukru odłóż). Ryż ugotuj na lekko osolonym mleku.
Żółtka utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym i łyżką masła. Dodaj rodzynki i ryż. Dodaj ubite białka, połącz.
Formę posmaruj masłem, ułóż warstwami masę ryżową i jagody. Posyp wiórkami masła. Piecz 40 min a 180°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie