Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4752
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Cukier ubij z jajkami. Dodaj kefir i olej rzepakowy, wymieszaj. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy wsyp do masy, wymieszaj. Śliwki umyj, pokrój na kawałki, wyjmij pestki.
Blachę wyłóż papie rem do pieczenia. Wlej ciasto, przez sitko posyp bułką tartą (2-3 łyżki). Ułóż śliwki skórką do dołu.
Piecz ok. 45 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie