Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6795
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 6795
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Cukier ubij z jajkami. Dodaj kefir i olej rzepakowy, wymieszaj. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy wsyp do masy, wymieszaj. Śliwki umyj, pokrój na kawałki, wyjmij pestki.
Blachę wyłóż papie rem do pieczenia. Wlej ciasto, przez sitko posyp bułką tartą (2-3 łyżki). Ułóż śliwki skórką do dołu.
Piecz ok. 45 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie