Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1818
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1540
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1818
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1540
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2019
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i dwoma żółtkami. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na koniec lekko mieszamy z pianą ubitą z pozostałych dwóch białek. Gotowe ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.
Śliwki myjemy, pestki usuwamy, a owoce układamy na cieście. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy 30 minut. Z białek, cukru i octu winnego lub jabłkowego ubijamy bardzo sztywną pianę. Przekładamy do worka cukierniczego.
Na powierzchnię podpieczonego ciasta wyciskamy z worka rzędy kopczyków z piany i ponownie wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 150°C.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 0,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 225 kcal, Białko: 25 g, Tłuszcz: 17g, Węglowodany: 81gŹródło: Rewia