Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i tanie ciasto, a jak smakuje.....
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 218
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2165
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 70
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 35
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 218
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2165
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 70
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 35
Składniki
Ciasto:20 dag margaryny utrzeć. Stopniowo dodawać cukier (1 szklanka), jajka - 4 szt., mąkę pszenną (1 szklanka) przesiana z proszkiem do pieczenia (2 płaskie łyżeczki), mąkę ziemniaczaną (2 czubate łyżki), kakao (2 łyżki), ciągle ucierając. Ciasto wylac do formy. Piec w 180 st. 30-40 min. Krem: Serki homogenizowane (3 szt.) utrzeć z cukrem pudrem (1 i 1/4 szklanki) i zapachem cytrynowym, żelatynę (7 łyżeczek) namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, śmietanę kremową (1 szklanka)ubić, dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Połączyć śmietanę i masę serową. Polewa: 5 dag margaryny rozpuścić, dodać 1 łyzke cukru, 2 łyzki kakao i 2-3 łyżki wody. Razem chwile gotowac i ostudzic. Ostudzone ciasto przeciąć i przełożyć kremem (2/3 całej porcji). Wierzch ciasta pokryć pozostałym kremem, a następnie polać ostudzoną, ale jeszcze płynna polewą. Ciasto ochłodzić. Smacznego!!!