Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto waniliowe z aronią"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Przepis przysłał Emil Gorowy ze Świebodzina
szklanek mąki , 8 dag drożdży, pół litra mle ka, 2 łyżki spirytusu, 2 łyżeczki olejku waniliowego, 6 jajek, szklanka cukru, 24 dag margaryny, szczypta soli, 40 dag aronii.
Kruszonka: 6 łyżek mąki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki margaryny.
Drożdże wymieszaj z ciepłym mlekiem, łyżką mąki i cukru, odstaw. Mąkę prze siej, dodaj sól, spirytus, olejek waniliowy, drożdżowy rozczyn, resztę cukru oraz jajka, wyrób ciasto, pod koniec dodając stopioną, ostudzoną margarynę. Przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: zagnieć, schłodź. Ciasto ułóż w formie, posyp aronią i startą kruszonką. Piecz 60 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie