Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z wiśniami - w sam raz na weekend
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10663
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Mąkę ziemniaczaną zmieszać z proszkiem do pieczenia, masło utrzeć z 3 żółtkami i cukrem i zmieszać. Do tak powstałej masy wbić jedno jajko. Masę przełożyć na tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta rozłożyć warstwę wydrążonych i umytych wiśni. Piec 50 minut w temperaturze 175 stopni C. Po przygotowaniu posypać cukrem pudrem.