Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z ananasem i czekoladą"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę ziemniaczaną, zalej wrzącym mlekiem i gotuj chwilę, aż budyń zgęstnieje. Odstaw, aby całkowicie ostygł.
Masło zmiksuj na puszysty, biały krem. Miksując, dodawaj po łyżce budyniu. Podziel krem na dwie części. Przełóż do miseczek.
Do jednej części wlej sok z cytryny, połowę płatków migdałowych oraz rodzynek i wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, pozostałe płatki migdałowe, rodzynki, drobno pokrojoną czekoladę. Wlej alkohol, wymieszaj.
„Delicje” rozłóż na dnie formy. Pokryj je ciemnym kremem. Na wierzch połóż jasny krem. Na nim rozłóż odsączone ananasy. Dowolną galaretkę (pomarańczową, cytrynową, ananasową) rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zacznie tężeć, polej wierzch ciasta. Dobrze schłodź.
Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa
Porcje: 20. Przygot.: 80 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 259.Źródło: Bella Relaks