Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z ananasem i czekoladą"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 279
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 330
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 738
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 279
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 330
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 738
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wsyp mąkę ziemniaczaną, zalej wrzącym mlekiem i gotuj chwilę, aż budyń zgęstnieje. Odstaw, aby całkowicie ostygł.
Masło zmiksuj na puszysty, biały krem. Miksując, dodawaj po łyżce budyniu. Podziel krem na dwie części. Przełóż do miseczek.
Do jednej części wlej sok z cytryny, połowę płatków migdałowych oraz rodzynek i wymieszaj. Do drugiej części wsyp kakao, pozostałe płatki migdałowe, rodzynki, drobno pokrojoną czekoladę. Wlej alkohol, wymieszaj.
„Delicje” rozłóż na dnie formy. Pokryj je ciemnym kremem. Na wierzch połóż jasny krem. Na nim rozłóż odsączone ananasy. Dowolną galaretkę (pomarańczową, cytrynową, ananasową) rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zacznie tężeć, polej wierzch ciasta. Dobrze schłodź.
Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa
Porcje: 20. Przygot.: 80 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 259.Źródło: Bella Relaks