Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z borówkami na zimno"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Składniki
Biszkopt: żółtka ubij z cukrem, dodając przesiane mąki i proszek. Dodaj ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszaj. Wylej do tortownicy o śr. 25 cm. Piecz 20 minut w 180°C.
Masa: galaretki z owoców leśnych rozpuść w 400 ml gorącej wody. Ostudź. Gdy zaczną tężeć, wymieszaj z twarogiem i cukrem. Niebieskie galaretki rozpuść wg instrukcji. Ostudź. Masę rozsmaruj na biszkopcie, ułóż borówki, chłodź 20 minut. Zalej niebieską galaretką, schłodź.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie