Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z brzoskwiniami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34091
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1238
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34091
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1238
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Składniki
25 dag margaryny, 22 dag cukru, 5 jajek, 18 dag mąki, 50 ml mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, mielone migdały, puszka brzoskwiń
Margarynę utrzyj z połową cukru. Dodaj żółtka, mąkę, proszek i mleko. Ubij białka z resztą cukru, wymieszaj z ciastem. Wylej na blachę. Rozłóż na nim połówki owoców, posyp migdałami. Piecz 45 min w temp. 180°C.
Elżbieta Pawelec z Elbląga
Porcje 12, 75 min, Cena 1,20 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie