Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z brzoskwiniami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118459
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8534
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3146
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2309
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118459
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8534
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3146
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2309
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1618
Składniki
25 dag margaryny, 22 dag cukru, 5 jajek, 18 dag mąki, 50 ml mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, mielone migdały, puszka brzoskwiń
Margarynę utrzyj z połową cukru. Dodaj żółtka, mąkę, proszek i mleko. Ubij białka z resztą cukru, wymieszaj z ciastem. Wylej na blachę. Rozłóż na nim połówki owoców, posyp migdałami. Piecz 45 min w temp. 180°C.
Elżbieta Pawelec z Elbląga
Porcje 12, 75 min, Cena 1,20 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie