Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z brzoskwiniami"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 92
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1486
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 417
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 92
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1486
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 417
Składniki
25 dag margaryny, 22 dag cukru, 5 jajek, 18 dag mąki, 50 ml mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, mielone migdały, puszka brzoskwiń
Margarynę utrzyj z połową cukru. Dodaj żółtka, mąkę, proszek i mleko. Ubij białka z resztą cukru, wymieszaj z ciastem. Wylej na blachę. Rozłóż na nim połówki owoców, posyp migdałami. Piecz 45 min w temp. 180°C.
Elżbieta Pawelec z Elbląga
Porcje 12, 75 min, Cena 1,20 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie