Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z brzoskwiniami"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17609
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15234
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4746
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8981
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17609
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1756
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15234
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4746
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8981
Składniki
25 dag margaryny, 22 dag cukru, 5 jajek, 18 dag mąki, 50 ml mleka, łyżeczka proszku do pieczenia, mielone migdały, puszka brzoskwiń
Margarynę utrzyj z połową cukru. Dodaj żółtka, mąkę, proszek i mleko. Ubij białka z resztą cukru, wymieszaj z ciastem. Wylej na blachę. Rozłóż na nim połówki owoców, posyp migdałami. Piecz 45 min w temp. 180°C.
Elżbieta Pawelec z Elbląga
Porcje 12, 75 min, Cena 1,20 zł, Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie