Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych, proste w wykonaniu, a przede wszystkim smaczne :))
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 123
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 123
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Utrzeć masło z dwoma cukrami, jajkami i szczyptą soli, do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. do formy wylać 2/3 ciasta i ułożyć pokrojone w ćwiartki gruszki. Do pozostałego ciasta dodać kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka i kilka kropel aromatu i rozsmarować na gruszkach. Piec 50 min. w tem. 180C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego :))
składników na blaszkę o wym. 28x 24