Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych, proste w wykonaniu, a przede wszystkim smaczne :))
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7881
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7881
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1117
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Utrzeć masło z dwoma cukrami, jajkami i szczyptą soli, do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. do formy wylać 2/3 ciasta i ułożyć pokrojone w ćwiartki gruszki. Do pozostałego ciasta dodać kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka i kilka kropel aromatu i rozsmarować na gruszkach. Piec 50 min. w tem. 180C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego :))
składników na blaszkę o wym. 28x 24