Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto na zimowe wieczory
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 705
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22731
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15094
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45302
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 705
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22731
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15094
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45302
Składniki
Masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, ucieramy aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy jajka nadal ucierając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy na przemian z połową grzanego wina. Ucieramy na średnich obrotach. Do całości dorzucamy startą czekoladę. Powstałe ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy około 25 min w temp. 180 st. Po wyjęciu i wystudzeniu ciasta, mieszamy resztę grzanego wina z przesianym cukrem pudrem aż powstanie lukier. Lukrujemy ciasto i posypujemy migdałami.