Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto na zimowe wieczory
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 322
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2547
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 322
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2547
Składniki
Masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, ucieramy aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy jajka nadal ucierając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy na przemian z połową grzanego wina. Ucieramy na średnich obrotach. Do całości dorzucamy startą czekoladę. Powstałe ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy około 25 min w temp. 180 st. Po wyjęciu i wystudzeniu ciasta, mieszamy resztę grzanego wina z przesianym cukrem pudrem aż powstanie lukier. Lukrujemy ciasto i posypujemy migdałami.