Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto na zimowe wieczory
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 282
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 120
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 881
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4379
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 282
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 120
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 881
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4379
Składniki
Masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach. Stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól, ucieramy aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy jajka nadal ucierając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy na przemian z połową grzanego wina. Ucieramy na średnich obrotach. Do całości dorzucamy startą czekoladę. Powstałe ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy około 25 min w temp. 180 st. Po wyjęciu i wystudzeniu ciasta, mieszamy resztę grzanego wina z przesianym cukrem pudrem aż powstanie lukier. Lukrujemy ciasto i posypujemy migdałami.