Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z nektarynkami, na spodzie z kaszy jaglanej"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Wypłucz dokładnie kaszę. Wsyp do garnka, zalej 2 szklankami wody, posól i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie wodę. Przestudź i wymieszaj z jajkami.
Posmaruj masłem formę, obsyp tartą bułką. Wyłóż ciasto do formy i równo rozsmaruj. Wstaw do gorącego piekarnika (160 st. C) i piecz 15 minut.
Zmiksuj najpierw masło z 1/2 szklanki cukru, potem dodaj jajka, migdały i mąkę. Wyłóż masą lekko ostudzony spód tarty.
Pokrój nektarynki na cienkie plastry, przykryj nimi masę jajeczną. Posyp owoce resztą cukru i piecz ok. 40 minut.
Przed podaniem podgrzej dżem i udekoruj tartę.
Jak to zrobić?
Kasza jaglana może mieć po ugotowaniu lekko gorzkawy smak. Unikniesz tego, jeżeli dokładnie opłuczesz ją na drobnym sitku pod bieżącą wodą. Można też płukać ją w garnku, ale wtedy trzeba przynajmniej dwukrotnie wymienić wodę.Źródło: Olivia