Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z serem i rabarbarem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5049
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419413
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5049
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419413
Składniki
Wszystkie mokre łączę ze sobą, dodaję suche i przez chwilę miksuję całość robotem nastawionym na najmniejsze obroty.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, kwadratowej blaszki o bokach 12 cm. Mieszam wszystkie masy serowej.
Wykładam na wierzch ciasta. Ser posypuję rabarbarem. Piekę około 45 minut w temperaturze 180oC.
<strong>Barbara Trzcina, Busko-Zdrój</strong>Źródło: Rewia