Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75313
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1592
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 515
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1266
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 765
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75313
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1592
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 515
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1266
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 765
Składniki
Jogurty schłodzić w lodówce lub ok 1/2h w zamrażarce. Namoczyć żelatynę w 4-5 łyżkach zimnej wody, Przygotować galaretkę wg przepisu i studzić.
Dno tortownicy lub innego pojemnika wyłożyć ciastkami lub blatem biszkopta.
Jogurty wlać do miski i dodać cukier puder wg. smaku. Rozpuścić żelatynę w gorącej kąpieli i dodać do masy jogurtowej. Dokładnie wymieszać i wylać na herbatniki lub biszkopt. Do lodówki, odczekać aż stężeje.
Umyć owoce i osuszyć na papierowym ręczniku, ułożyć na stężałej masie jogurtowej, zalać tężejącą galaretką i do lodówki na czas zgęstnienia ok.1-2godz.
Masę jogurtowa można wzbogacić wiórkami kokosowymi, żurawiną, rodzynkami, pestkami sezamu. na wierzchu zdobię galaretką zastudzoną na talerzu i pokrojoną w paski, takie esy floresy. Nadaje to atrakcyjniejszy wygląd. To mój pierwszy opublikowany przepis. Smacznego!