Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Crumble z morelami, ze świeżym tymiankiem i melisą"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 740
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 740
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Mąkę, masło i mielone migdały włóż do miski i pokrusz palcami. Następnie dodaj cukier, płatki migdałów oraz płatki owsiane i całość ponownie rozkrusz palcami. Powstanie kruszonka.
Szklane naczynie wysmaruj masłem, wsyp morele wymieszane z rodzynkami, tymiankiem i melisą, dodaj garść cukru i delikatnie wymieszaj palcami. Na wierzch owoców równomiernie wyłóż kruszonkę. Piecz 30 minut, aż się zrumieni.
Podawaj lekko ciepłą, na przykład z lodami waniliowymi, a wersji light z gęstym jogurtem naturalnym.
czas przygotowania: ok. 40 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia