Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Crumble z morelami, ze świeżym tymiankiem i melisą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12258
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1382
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13007
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5146
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12258
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1382
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13007
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5146
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Mąkę, masło i mielone migdały włóż do miski i pokrusz palcami. Następnie dodaj cukier, płatki migdałów oraz płatki owsiane i całość ponownie rozkrusz palcami. Powstanie kruszonka.
Szklane naczynie wysmaruj masłem, wsyp morele wymieszane z rodzynkami, tymiankiem i melisą, dodaj garść cukru i delikatnie wymieszaj palcami. Na wierzch owoców równomiernie wyłóż kruszonkę. Piecz 30 minut, aż się zrumieni.
Podawaj lekko ciepłą, na przykład z lodami waniliowymi, a wersji light z gęstym jogurtem naturalnym.
czas przygotowania: ok. 40 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia