Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe orzeźwienie"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425242
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 805
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425242
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10751
Składniki
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Mleko mocno podgrzej, dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj i przestudź. Żółtka utrzyj z cukrem na kogel-mogel.
Dodaj serek, łyżeczkę startej skórki z cytryny oraz sok z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj.
Na dnie pucharków ułóż plasterki banana, na nich warstwę kremu, ponownie plastry banana oraz krem.
Deser schładzaj przez co najmniej pół godziny. Udekoruj według uznania, np. plasterkami cytryny, biszkoptami i miętą.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Świat kobiety