Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe orzeźwienie"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1906
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1906
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Mleko mocno podgrzej, dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj i przestudź. Żółtka utrzyj z cukrem na kogel-mogel.
Dodaj serek, łyżeczkę startej skórki z cytryny oraz sok z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj.
Na dnie pucharków ułóż plasterki banana, na nich warstwę kremu, ponownie plastry banana oraz krem.
Deser schładzaj przez co najmniej pół godziny. Udekoruj według uznania, np. plasterkami cytryny, biszkoptami i miętą.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Świat kobiety