Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec z gruszkami"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8762
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8762
Składniki
Margarynę stop, ostudź. Mąki, proszek do pieczenia, sól i kakao (obydwa) wymieszaj. Jajka ubij z cukrami. Miksuj, wsypując mączną mieszankę. Wlej porcjami margarynę, połącz.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. W to miejsce włóż powidła śliwkowe. Po dwie połówki gruszek zlep.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wetknij gruszki. Piecz ok. godziny w 180°C. Jeszcze ciepłe posyp płatkami białej czekolady.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie