Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec z gruszkami"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 293
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 406
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 792
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 293
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 406
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 792
Składniki
Margarynę stop, ostudź. Mąki, proszek do pieczenia, sól i kakao (obydwa) wymieszaj. Jajka ubij z cukrami. Miksuj, wsypując mączną mieszankę. Wlej porcjami margarynę, połącz.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. W to miejsce włóż powidła śliwkowe. Po dwie połówki gruszek zlep.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wetknij gruszki. Piecz ok. godziny w 180°C. Jeszcze ciepłe posyp płatkami białej czekolady.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie