Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec z gruszkami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7498
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13361
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7498
Składniki
Margarynę stop, ostudź. Mąki, proszek do pieczenia, sól i kakao (obydwa) wymieszaj. Jajka ubij z cukrami. Miksuj, wsypując mączną mieszankę. Wlej porcjami margarynę, połącz.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. W to miejsce włóż powidła śliwkowe. Po dwie połówki gruszek zlep.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wetknij gruszki. Piecz ok. godziny w 180°C. Jeszcze ciepłe posyp płatkami białej czekolady.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie