Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czereśniowa zapiekanka"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 801
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12535
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 801
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12535
Składniki
Migdały upraż na patelni bez tłuszczu i ostudź. Czereśnie umyj i wydryluj. Bułki pokrój w kostkę i namocz w mleku. Cukier utrzyj z masłem. Oddziel żółtka i wymieszaj ze sobą. Białka ubij z odrobiną soli. Wymieszaj wszystko z migdałami, bułkami i skórką z cytryny.
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Układaj warstwowo ciasto i czereśnie. Włóż na 45 minut do piekarnika na 175 st. C. 5 minut przed końcem wyjmij ciasto, posyp cukrem i 50 g masła.
Czas przygotowania: 75 minut 602 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień