Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czereśniowa zapiekanka"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421186
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Składniki
Migdały upraż na patelni bez tłuszczu i ostudź. Czereśnie umyj i wydryluj. Bułki pokrój w kostkę i namocz w mleku. Cukier utrzyj z masłem. Oddziel żółtka i wymieszaj ze sobą. Białka ubij z odrobiną soli. Wymieszaj wszystko z migdałami, bułkami i skórką z cytryny.
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Układaj warstwowo ciasto i czereśnie. Włóż na 45 minut do piekarnika na 175 st. C. 5 minut przed końcem wyjmij ciasto, posyp cukrem i 50 g masła.
Czas przygotowania: 75 minut 602 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień