Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czereśniowa zapiekanka"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Migdały upraż na patelni bez tłuszczu i ostudź. Czereśnie umyj i wydryluj. Bułki pokrój w kostkę i namocz w mleku. Cukier utrzyj z masłem. Oddziel żółtka i wymieszaj ze sobą. Białka ubij z odrobiną soli. Wymieszaj wszystko z migdałami, bułkami i skórką z cytryny.
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Układaj warstwowo ciasto i czereśnie. Włóż na 45 minut do piekarnika na 175 st. C. 5 minut przed końcem wyjmij ciasto, posyp cukrem i 50 g masła.
Czas przygotowania: 75 minut 602 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień