Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czereśniowa zapiekanka"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Migdały upraż na patelni bez tłuszczu i ostudź. Czereśnie umyj i wydryluj. Bułki pokrój w kostkę i namocz w mleku. Cukier utrzyj z masłem. Oddziel żółtka i wymieszaj ze sobą. Białka ubij z odrobiną soli. Wymieszaj wszystko z migdałami, bułkami i skórką z cytryny.
Żaroodporne naczynie posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Układaj warstwowo ciasto i czereśnie. Włóż na 45 minut do piekarnika na 175 st. C. 5 minut przed końcem wyjmij ciasto, posyp cukrem i 50 g masła.
Czas przygotowania: 75 minut 602 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień