Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżówka z migdałową kruszonką"
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4557
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 187
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1415
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4557
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 187
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 1415
Składniki
Do garnka wlej mleko, dodaj 1/2 kostki masła. Podgrzewaj, aż się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szklanki mąki, drożdże oraz 1/3 szklanki cukru. Wbij jajka.
Powoli dolewając mleko z masłem, zagnieć ciasto. Kiedy zacznie odstawać od ścianek miseczki, przykryj je i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Blachę posmaruj tłuszczem, lekko oprósz mąką. Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. Pozostałą mąkę wymieszaj z migdałami, resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pozostałe masło. Zagnieć kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj. Plackiem wylep spód przygotowanej blachy. Na cieście rozłóż rabarbar. Wierzch posyp kruszonką. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 40–45 minut.Źródło: Naj