Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżówka z migdałową kruszonką"
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5362
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5444
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1805
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1865
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5362
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5444
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1805
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1865
Składniki
Do garnka wlej mleko, dodaj 1/2 kostki masła. Podgrzewaj, aż się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szklanki mąki, drożdże oraz 1/3 szklanki cukru. Wbij jajka.
Powoli dolewając mleko z masłem, zagnieć ciasto. Kiedy zacznie odstawać od ścianek miseczki, przykryj je i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Blachę posmaruj tłuszczem, lekko oprósz mąką. Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. Pozostałą mąkę wymieszaj z migdałami, resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pozostałe masło. Zagnieć kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj. Plackiem wylep spód przygotowanej blachy. Na cieście rozłóż rabarbar. Wierzch posyp kruszonką. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 40–45 minut.Źródło: Naj