Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżówka z migdałową kruszonką"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15406
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6091
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15406
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6091
Składniki
Do garnka wlej mleko, dodaj 1/2 kostki masła. Podgrzewaj, aż się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szklanki mąki, drożdże oraz 1/3 szklanki cukru. Wbij jajka.
Powoli dolewając mleko z masłem, zagnieć ciasto. Kiedy zacznie odstawać od ścianek miseczki, przykryj je i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Blachę posmaruj tłuszczem, lekko oprósz mąką. Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. Pozostałą mąkę wymieszaj z migdałami, resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pozostałe masło. Zagnieć kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj. Plackiem wylep spód przygotowanej blachy. Na cieście rozłóż rabarbar. Wierzch posyp kruszonką. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 40–45 minut.Źródło: Naj