Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"małe" co nieco do "dużej" kawki. SMACZNEGO
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 153
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 153
Składniki
Margarynę z cukrem ucieramy, dodając po jednym jajku. Mąkę mieszamy z pr. do piecz. i po trochu wsypujemy. Połowę ciasta wykładamy na blachę a do drugiej dodajemy kakao i śmietanę. Między ciasto układamy pokrojone w cienkie piórka jabłka. Pieczemy w 170-180% przez ok 30-40 min.
Z mąki, mąki ziemniaczanej i mleka gotujemy budyń, studzimy. Margarynę z cukrem ucieramy dodając po trochu budyniu, powstałym w ten sposób kremem smarujemy przestudzone ciasto.
Wodę, cukier, margarynę i kakao gotujemy aż zgęstnieje. czekamy aż ostygnie i polewamy tym krem i gotowe.