Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"małe" co nieco do "dużej" kawki. SMACZNEGO
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Margarynę z cukrem ucieramy, dodając po jednym jajku. Mąkę mieszamy z pr. do piecz. i po trochu wsypujemy. Połowę ciasta wykładamy na blachę a do drugiej dodajemy kakao i śmietanę. Między ciasto układamy pokrojone w cienkie piórka jabłka. Pieczemy w 170-180% przez ok 30-40 min.
Z mąki, mąki ziemniaczanej i mleka gotujemy budyń, studzimy. Margarynę z cukrem ucieramy dodając po trochu budyniu, powstałym w ten sposób kremem smarujemy przestudzone ciasto.
Wodę, cukier, margarynę i kakao gotujemy aż zgęstnieje. czekamy aż ostygnie i polewamy tym krem i gotowe.