Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"małe" co nieco do "dużej" kawki. SMACZNEGO
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 172
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 272
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 172
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 67
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 641
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 272
Składniki
Margarynę z cukrem ucieramy, dodając po jednym jajku. Mąkę mieszamy z pr. do piecz. i po trochu wsypujemy. Połowę ciasta wykładamy na blachę a do drugiej dodajemy kakao i śmietanę. Między ciasto układamy pokrojone w cienkie piórka jabłka. Pieczemy w 170-180% przez ok 30-40 min.
Z mąki, mąki ziemniaczanej i mleka gotujemy budyń, studzimy. Margarynę z cukrem ucieramy dodając po trochu budyniu, powstałym w ten sposób kremem smarujemy przestudzone ciasto.
Wodę, cukier, margarynę i kakao gotujemy aż zgęstnieje. czekamy aż ostygnie i polewamy tym krem i gotowe.