Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fale Dunaju ze śliwkami"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
50 min • Porcja 410 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 15 porcji
Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję po jednym żółtku. Wysypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję do ciasta i mieszam. Ciasto dzielę na dwie części. Do jednej dodaję kakao i śmietanę, mieszam.
Na blaszkę (wymiary 22×30 cm) wylewam ciemne ciasto, wyrównuję. Na to wylewam ciasto jasne. Przekrojone owoce układam na cieście, lekko dociskając. Piekę około 45 min w temp. 175°C.
Masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję ugotowany, zimny budyń. Ucieram. Wy kładam na ciasto. Ze składników gotuję polewę. Ozdabiam. Ciasto chłodzę w lodówce.
<strong>Katarzyna Jaworek z Mętkowa</strong>Źródło: Kobieta i życie