Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rady: Ciasto musi by dobrze wyrobione. Wskazane jest nawet tłuczenie ciasta wałkiem. nabiera ono wtedy dużo powietrza i podczas smażenia pojawiają sie pęcherzyki.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 739
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 739
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Na stolnicy wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok.pół godziny. Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski w których po środku robimy naciecie. Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
Faworki smażymy na gorącym oleju. Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.