Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sekretem islandzkich nalesnikow jest to , iz ciasto robimy znacznie rzadsze niz normalnie, a smazac je uzywamy niewielkiej ilosci ciasta tak aby byly cieniutkie niczym papier...przepyszne z kremem bananowym i sosem czekoladowym. Jako ciekawostke podam jeszcze, ze usmazone nalesniki mozemy przechowywac w lodowce przez tydzien.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5741
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5208
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5741
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12367
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5208
Składniki
Maslo rozpuszczamy na malym ogniu, make miksujemy z mlekiem, wrzucamy jajka, a na samym koncu cukier i rozpuszczone maslo.
Smazymy cieniutkie nalesniki, kiedy wystygna, pojedyncze placki posypujemy cukrem i zwijamy w ruloniki.Smacznego!