Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienny jabłecznik"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 96
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1319
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 958
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 96
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1319
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 958
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Ciasto: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, jajka, sól, esencję i margarynę zagnieć na gładkie ciasto. Kawałek odłóż, pozostałym ciastem wyłóż dno natłuszczonej tortownicy, ponakłuwaj widelcem. Wstaw na pół godziny do lodówki. Posyp bułką tartą.
Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj. Rozłóż na cieście. Odłożone ciasto podziel na kawałki, wymieszaj z barwnikami. Rozwałkuj, foremkami wytnij np. listki, ułóż na cieście. Piecz ok. 50 minut w temp. 170°C.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie