Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 14
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61610
Polecam.
Odsłon: 65
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 953
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 14
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61610
Polecam.
Odsłon: 65
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 953
Składniki
Jedno ciasto francuskie przenoszę na blachę o wymiarach 24 x 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC. Piekę na jasny złoty kolor. Podobnie postępuję z drugim ciastem. Odstawiam do wystygnięcia.
Budynie gotuję w litrze mleka z czterema łyżkami cukru. Lekko przestudzonym budyniem smaruję jeden placek ciasta, nakrywam drugim i delikatnie przyciskam. Posypuję cukrem pudrem, a kiedy karpatka jest zimna, wstawiam ją do lodówki i tam przechowuję.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: około 0,20 zł.Źródło: Rewia