Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Jedno ciasto francuskie przenoszę na blachę o wymiarach 24 x 28 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC. Piekę na jasny złoty kolor. Podobnie postępuję z drugim ciastem. Odstawiam do wystygnięcia.
Budynie gotuję w litrze mleka z czterema łyżkami cukru. Lekko przestudzonym budyniem smaruję jeden placek ciasta, nakrywam drugim i delikatnie przyciskam. Posypuję cukrem pudrem, a kiedy karpatka jest zimna, wstawiam ją do lodówki i tam przechowuję.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: około 0,20 zł.Źródło: Rewia