Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karpatka w letniej odsłonie"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2730
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 721
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 222
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6502
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 422
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2730
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 721
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 222
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6502
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 422
Składniki
Zagotuj wodę z margaryną. Dodaj mąkę i wymieszaj. Przestudź i wbij jajka. Rozmieszaj na gładką masę. Ciasto podziel na dwie części i upiecz.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj do ciepłego budyniu i wymieszaj.
Na pierwszy placek wyłóż masę budyniową i posyp malinami (odłóż szklankę owoców na sos). Przykryj tę warstwę drugim plackiem. Górę oprósz cukrem pudrem.
Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru.
Karpatkę podawaj z lodami waniliowymi. Polej przygotowanym sosem i spryskaj bitą śmietaną.Źródło: Super TV