Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karpatka w letniej odsłonie"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 499
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14514
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 499
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14514
Składniki
Zagotuj wodę z margaryną. Dodaj mąkę i wymieszaj. Przestudź i wbij jajka. Rozmieszaj na gładką masę. Ciasto podziel na dwie części i upiecz.
Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj do ciepłego budyniu i wymieszaj.
Na pierwszy placek wyłóż masę budyniową i posyp malinami (odłóż szklankę owoców na sos). Przykryj tę warstwę drugim plackiem. Górę oprósz cukrem pudrem.
Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru.
Karpatkę podawaj z lodami waniliowymi. Polej przygotowanym sosem i spryskaj bitą śmietaną.Źródło: Super TV