Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks jogurtowy z malinami i serkiem waniliowym"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 736
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6050
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8905
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 736
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1518
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6050
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8905
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka. Maliny przebierz, połowę odłóż, a resztę lekko oprósz mąką.
Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Sypkie dodaj do ucieranej masy na przemian z porcjami jogurtu. Następnie wrzuć oprószone mąką maliny. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką.
Podłużną foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Przed podaniem keks posmaruj twarożkiem. Posyp pozostałymi malinami i udekoruj melisą.Źródło: Tina