Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks jogurtowy z malinami i serkiem waniliowym"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka. Maliny przebierz, połowę odłóż, a resztę lekko oprósz mąką.
Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Sypkie dodaj do ucieranej masy na przemian z porcjami jogurtu. Następnie wrzuć oprószone mąką maliny. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką.
Podłużną foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Przed podaniem keks posmaruj twarożkiem. Posyp pozostałymi malinami i udekoruj melisą.Źródło: Tina