Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks jogurtowy z malinami i serkiem waniliowym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5485
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5485
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka. Maliny przebierz, połowę odłóż, a resztę lekko oprósz mąką.
Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Sypkie dodaj do ucieranej masy na przemian z porcjami jogurtu. Następnie wrzuć oprószone mąką maliny. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką.
Podłużną foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Przed podaniem keks posmaruj twarożkiem. Posyp pozostałymi malinami i udekoruj melisą.Źródło: Tina