Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazwane od cioci, która jest pomysłodawczynią tego deseru
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 52
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 120
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 94
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 881
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 52
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 120
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 94
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 881
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier i ucierać przez 10 minut. Dodać roztopiony tłuszcz, wymieszać dobrze, po czym wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utłuczoną z odrobiną cukru wanilią. Wymieszać, dodając bakalie lekko przysypane mąką. Wyłożyć ciasto do dwóch wąskich blaszek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką, piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.