Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks pachnący wanilią i rumem"
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 26
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 31
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 403
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 26
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 31
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 403
Składniki
Bakalie skrop rumem, odstaw, by nim nasiąkły. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj rdzeń wanilii. Ucieraj i kolejno wbijaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem.
Domieszaj porcjami do masy maślano-jajecznej. Namoczone bakalie (oprócz rodzynek) pokrój na kawałeczki. Dodaj do ciasta razem z żurawiną i skórką pomarańczową. Wymieszaj łyżką.
Foremkę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st.
Piecz godzinę. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina