Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks pachnący wanilią i rumem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Bakalie skrop rumem, odstaw, by nim nasiąkły. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj rdzeń wanilii. Ucieraj i kolejno wbijaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem.
Domieszaj porcjami do masy maślano-jajecznej. Namoczone bakalie (oprócz rodzynek) pokrój na kawałeczki. Dodaj do ciasta razem z żurawiną i skórką pomarańczową. Wymieszaj łyżką.
Foremkę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st.
Piecz godzinę. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina