Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks pachnący wanilią i rumem"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Bakalie skrop rumem, odstaw, by nim nasiąkły. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj rdzeń wanilii. Ucieraj i kolejno wbijaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem.
Domieszaj porcjami do masy maślano-jajecznej. Namoczone bakalie (oprócz rodzynek) pokrój na kawałeczki. Dodaj do ciasta razem z żurawiną i skórką pomarańczową. Wymieszaj łyżką.
Foremkę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st.
Piecz godzinę. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina