Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Królewski sernik"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Ciasto: wszystkie posiekaj, zagnieć. Ciasto podziel na pół, uformuj kule, schłodź.
Masa: twaróg zmiel z masłem. Dodaj żółtka, cukier, sól, mąkę, proszek do pieczenia i olejek, zmiksuj. Dodaj ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj.
Okrągłą formę natłuść, posyp bułką tartą. Połowę ciasta zetrzyj wprost do formy na tarce o dużych oczkach. Wlej masę serową, zetrzyj resztę ciasta. Piecz godzinę i 10 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 110 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie