Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lana szarlotka cynamonowa"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17743
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1836
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15511
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6790
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17743
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1836
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15511
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6790
Składniki
Jabłka obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Pokrój w kostkę, posyp cynamonem.
Jajka ubij. Wsyp cukier, wlej olej, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrób ciasto.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej połowę ciasta. Równomiernie ułóż jabłka z cynamonem, wylej resztę ciasta. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji:10, cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie