Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe babeczki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118072
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8406
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2131
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118072
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8406
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2131
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Składniki
Margarynę stop w garnku. Dodaj cukier, mleko i kakao, dokładnie wymieszaj, zagotuj na małym ogniu. Ostudź.
Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dodaj żółtka, zmiksuj na gładkie ciasto. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj.
Do natłuszczonych foremek do babeczek nałóż po 2 łyżki ciasta. Ułóż owoce (bez rozmrażania), przykryj jeszcze jedną łyżką ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, udekoruj kleksem ubitej kremówki.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie