Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe babeczki"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25828
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2907
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1367
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25828
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2907
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1367
Składniki
Margarynę stop w garnku. Dodaj cukier, mleko i kakao, dokładnie wymieszaj, zagotuj na małym ogniu. Ostudź.
Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dodaj żółtka, zmiksuj na gładkie ciasto. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj.
Do natłuszczonych foremek do babeczek nałóż po 2 łyżki ciasta. Ułóż owoce (bez rozmrażania), przykryj jeszcze jedną łyżką ciasta. Piecz ok. 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, udekoruj kleksem ubitej kremówki.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie