Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowe bezy"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3727
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1277
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3727
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1277
Składniki
Wymieszaj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj margarynę i posiekaj. Wlej wodę, wbij żółtka i zagnieć ciasto. Możesz dodać szczyptę proszku do pieczenia. Schłodź ciasto.
Kruchym ciastem wylep foremki do babeczek. Ułóż w każdej porcję świeżych malin.
Schłodzone białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier. Na końcu wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Bezę nałóż na wierzch babeczek. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 160°C.
Maliny z bezą kokosową są wyśmienite!
Porcje 15 65 min Cena 1,30 zł Kalorie 390
Przepis przysłała Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Bella Relaks