Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowe bezy"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Składniki
Wymieszaj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj margarynę i posiekaj. Wlej wodę, wbij żółtka i zagnieć ciasto. Możesz dodać szczyptę proszku do pieczenia. Schłodź ciasto.
Kruchym ciastem wylep foremki do babeczek. Ułóż w każdej porcję świeżych malin.
Schłodzone białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier. Na końcu wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Bezę nałóż na wierzch babeczek. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 160°C.
Maliny z bezą kokosową są wyśmienite!
Porcje 15 65 min Cena 1,30 zł Kalorie 390
Przepis przysłała Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Bella Relaks