Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowe bezy"
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 150
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 114
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 122
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 150
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 114
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 122
Składniki
Wymieszaj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj margarynę i posiekaj. Wlej wodę, wbij żółtka i zagnieć ciasto. Możesz dodać szczyptę proszku do pieczenia. Schłodź ciasto.
Kruchym ciastem wylep foremki do babeczek. Ułóż w każdej porcję świeżych malin.
Schłodzone białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier. Na końcu wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Bezę nałóż na wierzch babeczek. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 160°C.
Maliny z bezą kokosową są wyśmienite!
Porcje 15 65 min Cena 1,30 zł Kalorie 390
Przepis przysłała Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Bella Relaks